Kosi Krovovi - BMI Bosna i Hercegovina
BMI krovni sistemi su dizajnirani i testirani da se savršeno dopunjuju i nude potpuno riješenje za svaku vrstu konstrukcije
bmi, bmigroup, bmi bih, bmi bosna, bmi krov, krovovi, kosi krov, crijep, krovni crijep, crijepovi, betonski crijepovi, kosi krov cijena, kosi krov iskustva, krov na dve vode, krov na jednu vodu, krov nad glavom, krovopokrivaci
15040
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15040,bridge-core-2.7.6,qi-addons-for-elementor-1.2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17978
 

VRHUNSKA STRUČNOST
ZA SISTEME KOSIH KROVOVA

Gotovo čitav jedan vijek bavimo se proizvodnjom sistema kosih krovova, a naša stručnost, razvijana tokom ovog ni malo kratkog vremenskog perioda, u svim koracima proizvodnog procesa, čini nas značajnim proizvođačem krovova.

 

Mi smo jedan od rijetkih proizvođača koji nudi kako širok asortiman betonskih i glinenih crijepova za kose krovove, uz izbor laganih i ekoloških varijanti, tako i komplementarne krovne komponente dizajnirane da odgovore na različite funkcionalne aspekte krovne konstrukcije.

 

BMI krovni sistemi su dizajnirani i testirani da se savršeno dopunjuju, tako da sa sigurnošću možemo da pronudimo potpuno rješenje za svaku vrstu konstrukcije.

Naši krovni crijepovi

Naši betonski crijepovi su savršeni izbor za vlasnike kuća kojima je sigurnost na prvom mjestu. One su izuzetno robusne, čvrste i pouzdan su partner u kontroli troškova. Od doma za jednu porodicu do moderne vile, oni predstavljaju pouzdano, dugotrajno rješenje konstantno visokog kvaliteta.

Kosi krovovi - crep

Neki od prvih betonskih crijepova, proizvedenih još 1844. godine u fabrici cementa u Štaudahu u Njemačkoj, još uvijek se nalaze na krovovima.

 

Odluka za glineni crijep je odluka za građevinski materijal sa dugom tradicijom. Principi proizvodnje se nisu promijenili hiljadama godina: vađenje prirodne gline zatim oblikovanje crijepa te pečenje u peći na 1.000° C. Lokalna sirovina daje proizvodu poseban šarm, zrači toplinom i sigurnošću. Naši crijepovi pretvaraju kuću u dom. Evolucija jedne od najstarijih sirovina na svijetu do modernog i savremenog građevinskog materijala, najbolji je pokazatelj raznolikosti primjene i potencijala glinenih crijepova.

Kompletni, integrisani krovni sistemi

Savremeni krov treba da nudi više od obične zaštite od vode, a cijeli sistem krovne konstrukcije treba da predstavlja više od samo zbira dijelova koji ga čine. Prednosti pojedinačnih komponenti su veće kada se sagledaju kao jedan cjelovit sistem. Izolacija visokih performansi zajedno sa podslojevima “koji dišu”, našim infracrvenim reflektujućim panelima i fotonaponskim sistemima, pružaju veliki potencijal za uštedu energije. Pravi odabir crijepa u kombinaciji sa odgovarajućim pričvršćivačima i komponentama za snijeg i bezbijednost, odolijeva i najlošijim vremenskim uslovima.

integrisani sistemi kosih krovova

Održiva, efikasna solarna energija

Kao vodeći proizvođač kompletnih krovnih sistema, BMI grupacija u svojoj ponudi ima snažne PV sisteme integrisane na krov. Oni su više od zbira njihovih pojedinačnih dijelova: fotonaponski (PV) i solarno termički krovni paneli visokih performansi uz odgovarajuće komponente, kao i odličnu podršku čine jedan kompletan sistem.

 

Partneri smo vodećeg proizvođača solarnih modula tako da naša rješenja koja se postavljaju u konstrukciju krova ili na krov predstavljaju kombinaciju najvišeg kvaliteta, funkcionalnosti i dizajna.

BMI grupacija nudi snažne PV sisteme integrisane u krov koji predstavljaju apsolutni sklad. Oni su sklop visoke performanse i estetike sa maksimalnom efikasnošću. Zahvaljujući specijalnim podstrukturama, naš PV premium sistem predstavlja dugotrajno i sigurno rješenje za krovne konstrukcije. Zbog svoje izuzetne integracije, koristeći PV module umjesto crijepova, pogodan je za upotrebu zajedno sa svim uobičajenim modelima crijepova i pruža izvrsno estetsko rješenje.

 

Novi visokokvalitetni pločasti kolektori poboljšane efikasnosti i optimizovanog dizajna su osnovni element naših kompletnih solarno termičkih rješenja. Karakteriše ih ekstremna otpornost na vremenske uslove i visoka ušteda – čak i u zimskom periodu.

Arhitektonski niski krovovi

Kretanja u arhitektonskom dizajnu oblikovala su potrebu za ravnim krovovima koji obično nisu podobni za tradicionalne crijepove. Kako bi odgovorili ovom izazovu, naši inženjeri su razvili posebne betonske crijepove i novu generaciju krovnih dodataka za krovne kosine manje od 15 stepeni – bez kompromisa u pogledu čvrstoće ili estetike.

Savremeni krov treba da pruži više od obične zaštite od vode, a cijeli sistem krovne konstrukcije treba da predstavlja više od zbira dijelova koji ga čine. Prednosti pojedinačnih komponenti su veće kada se sagledaju u kontekstu jednog sistema. Izolacija visokih performansi zajedno sa podslojevima “koji dišu”, našim infracrvenim reflektujućim panelima i fotonaponskim sistemima, pružaju veliki potencijal za uštedu energije. Pravi odabir crijepa u kombinaciji sa odgovarajućim pričvršćivačima i komponentama za snijeg i bezbijednost, odoljeva i najlošijim vremenskim uslovima.

Napredna tehnologija laganog crijepa

Sa Aerlox-om, BMI eksperti su razvili novi tip betonskog crijepa. Izuzetno napredna receptura i inovativna fizička struktura omogućavaju mu da bude i do 40% lakši od tradicionalnog crijepa, a da pri tom zadrži sve važne prednosti, na prvom mjestu postojanost. Ovo je sjajna vijest za vlasnike kuća koji razmišljaju o zamjeni starih krovova sa slabijim krovnim konstrukcijama koje ne mogu nositi težinu tradicionalnih crijepova. Po prvi put im se pruža mogućnost da pokriju svoje krovove “pravim” crijepovima. Niža ukupna težina Aerlox crijepova takođe ima potencijal da redukuje tipične boljke koje nastaju usljed učestalog podizanja opterećenja.

Inovacija za hladne krovove

Protegon je budućnost tehnologije izrade betonskih crijepova. Posebni pigmenti na površini čine da ovi crijepovi reflektuju 300% više infracrvenih zraka od tradicionalnih krovnih crijepova. Krov ostaje hladniji i hladi vazduh oko sebe. Donja strana Protegon crijepa može da bude i do 10°C hladnija što vodi ka poboljšanju kvaliteta vazduha u životnom prostoru. Protegon ima visoku zaštitu od korozije i u velikoj je mjeri zaštićen od mahovne i algi. Svaka od ovih karakteristika je sama po sebi posebna. Ujedinjene u jednom krovnom crijepu čine ga izvanrednim.