Fiksirane svjetlosne kupole
15797
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15797,bridge-core-2.7.6,qi-addons-for-elementor-1.2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17978

Fiksirane svjetlosne kupole

Po konstrukciji, ovo je najjednostavniji vid kupolnih sistema. Prvenstvena namjena mu je pružanje svih pozitivnih efekata koje kupolni sistemi imaju, ali bez dodatnih funkcionalnosti (odvođenje dima ili provjetravanje).

 

Pružanje energetski efikasnog, i vizuelno prijatnog, osvijetljenja interijera je “alfa i omega” svih kupolnih sistema. Pored toga, zbog svoje jednostavne konstrukcije, izrada i montaža ovog tipa kupolnog sistema je najbrža, pa samim tim i najekonomočnija sa stanovišta ukupnih troškova.

 

Autonomija napajanja sistema, u periodu od minimum 72 sata, a što je i potvrđeno adekvatnim certifikatom, omogućava ovom sistemu da funkcioniše čak i u slučajevima da, iz bilo kog razloga, dođe do nestanka napona.

 

Poslijednja, ali svakako ne najmanje bitna, prednost ovog sistema je mogućnost povezivanja sa senzorima za vjetar i kišu, što ovom sistemu omogućava automatsko zatvaranje u slučaju da brzina vjetra dostigne kritičnu vrijednost, ili ako kiša počne da pada. Time se dodatno izbijegava mogućnost oštećenja kupolnog sistema, ili štetni efekti koji bi mogli da nastanu uslijed prodora vode kroz kupolu koja je, uslijed previda, ostavljena u otvorenom položaju.