Isovill DUO-2
15728
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15728,bridge-core-2.7.6,qi-addons-for-elementor-1.2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17978

Isovill DUO-2

Isovill DUO-2 ispunjava uslove postavljene od strane Njemačkog pravilnika “ZTVBEL-B 2. dio” za hidroizolaciju mostovnih konstrukcija, hidroizolaciju sistema sa polimer modifikovanim izolacionim trakama u dvoslojnom sistemu. Postojan kvalitet trake je zagarantovan i nadzire se sistemom striktne kontrole kvaliteta kao i nezavisnom kontrolom kompanije TFVA iz Graca. Proces proizvodnje i fabrička kontrola kvaliteta su certifikovani prema standardu EN ISO 9001.

Isovill DUO-2 posjeduje odličnu otpornost na smicanje, prijanjanje za podstrukturu kao i dobru sposobnost premošćavanja naprslina na podlozi. Poliesterski flis na gornoj strani trake spriječava podizanje premazanog bitumena prilikom postavljanja vrućeg valjanog asfalta kao i protiv pojave derformacije sloja membrane.

 

Isovill DUO-2 se koristi kao završni sloj, postavlja se preko Isovill DUO-1, odnosno odmah ispod vrućeg valjanog asfalta. Postavljanje podrazumijeva varenje po punoj dužini trake sa višeplamenskim gorionikom u sladu sa zahtjevima pravilnika ZTV-BELB 2. Dio.