Protivdimni kupolni sistemi
15810
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15810,bridge-core-2.7.6,qi-addons-for-elementor-1.2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17978

Protivdimni kupolni sistemi

Pored svih blagodati koje pružaju klasične AWAK fiksirane svjetlosne kupole, ovaj sistem ima u sebi dodatne elemente koji omogućavaju automatsko otvaranje kupole u slučaju izbijanja požara.

 

U većini slučajeva, sam mehanizam se sastoji od termosenzitivne ampule, koja određuje momenat aktivacije. Otvaranje kupole se vrši pneumatskim elementom koji kupolu otvara u krajnji (maksimalno ugaoni) položaj u roku od nekoliko sekundi. Sam kupolni sistem objedinjuje i patronu sa komprimovanim gasom, dovoljnog pritiska da se otvaranje izvrši.

 

Prednost ovog sistema se najviše ogleda u njegovoj autonomnosti. Ne zahtijeva sprovođenje bilo kojih dodatnih instalacija ili vidova kontrole. Sam po sebi funkcioniše po koncipiranom automatizmu.