Ventilacioni kupolni sistemi
15815
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15815,bridge-core-2.7.6,qi-addons-for-elementor-1.2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17978

Ventilacioni kupolni sistemi

Ovo je najfleksibilniji od sistema. Pored osnovne funkcionalnosti, u smislu osvjetljenja unutrašnjeg prostora, ovaj tip kupolnih sistema pruža i mogućnost brze i efikasne ventilacije sistema. Djelimičnim otvaranjem same kupole (kapka), pomoću motora na 12V, omogućava se da topao vazduh, koji se prirodno kreće naviše, izađe iz prostora, dok istovremeno svijež spoljašnji vazduh ulazi unutra.

 

Samim tim, ovaj tip kupola najčešću primjenu nalazi u slučajevima kada unutar prostorije postoji intenzivna aktivnost. Bilo da se radi o velikoj hali za svečanosti, ili industrijskom pogonu, AWAK ventilacione kupole pružaju energetski efikasan, i jednostavan način za očuvanje zdravlja ljudi.

 

Naravno, pored ventilacione funkcije, ovaj tip kupola istovremeno pružaju i protivdimnu funkciju, jer električni motor takođe ima mogućnost otvaranja kupole u krajnji položaj. Autonomija napajanja sistema, u periodu od minimum 72 sata, a što je i potvrđeno adekvatnim certifikatom, omogućava ovom sistemu da funkcioniše čak i u slučajevina da, iz bilo kog razloga, dođe do nestanka napona.

 

Poslijednja, ali svakako ne najmanje bitna, prednost ovog sistema je mogućnost povezivanja sa senzorima za vjetar i kišu, što ovom sistemu omogućava automatsko zatvaranje u slučaju da brzina vjetra dostigne kritičnu vrijednost, ili ako kiša počne da pada. Time se dodatno izbijegava mogućnost oštećenja kupolnog sistema, ili štetni efekti koji bi mogli da nastanu uslijed prodora vode kroz kupolu koja je, uslijed previda, ostavljena u otvorenom položaju.