Ravni krovovi - BMI Bosna i Hercegovina
BMI Grupa proizvodi visokokvalitetne hidroizolacione sisteme za širok spektar površina
bmi, bmi group, bmi bih, bmi bosna, hidroizolacija, ravni krovovi, hidroizolacija cijene, hidroizolacioni sistemi, hidroizolacija krova, izolacija krova, izolacija ravnih krovova, hidroizolacija cijene, krovne membrane
15824
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15824,bridge-core-2.7.6,qi-addons-for-elementor-1.2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17978
 

HIDROIZOLACIONI SISTEMI RAVNIH KROVOVA

BMI proizvodi visokokvalitetne hidroizolacione sisteme za širok spektar površina, uključujući metalnu, drvenu i betonsku podlogu. Naš asortiman uključuje bitumenske i sintetičke membrane, tečnu aplikaciju, krovne prozore, dimnu ventilaciju i toplotnu izolaciju visokih performansi. Ovakvi sistemi mogu da doprinesu smanjenju zagađenja vazduha, emisije CO2 i poboljšanju energetske efikasnosti.

Hermetičke i vodonepropusne krovne membrane

Naš asortiman cjenovno pristupačnih, ojačanih bitumenskih sistema za ravne krovove je idealan za novogradnju ili rekonstrukciju. Pored garantovanog kvaliteta, projektanti mogu da odaberu proizvode visokog kvaliteta pogodne za širok spektar površina.

 

U paleti proizvoda nalazi se sve od tradicionalnih membrana i podloga koje se koriste i u “uradi sam” i profesionalnim projektima, do inovativnih energetski efikasnih rješenja i zaštite od požara namijenjenih iskusnim timovima za krovne radove.

 

Naš širok asortiman proizvoda za toplo nanošenje, jednoslojne i termički aktivirane bitumenske membrane napravljen je tako da može odgovoriti na zahtijeve bilo kojeg projekta za ravan krov.

Lagani sistemi jednoslojnih membrana savršeni su za krovne sisteme zahtijevnih performansi. Jednostavni, bezbijedni i brzi za instalaciju, ovakvi sistemi udovoljavaju i onim izuzetno zahtijevnim projektnim rješenjima, a kao sastavni dio tog sistema tu je i prvoklasna toplotna izolacija kao i zaštita od strujanja zraka. Naše jednoslojne membrane se mogu koristiti u svim sektorima, od javnih i poslovnih objekata do novih stambenih projekata za izgradnju i rekonstrukciju.

Naše tečne hidroizolacione membrane, pogodne prije svega za adaptaciju poslovnih i izgradnju novih objekata, predstavljaju genijalno i inovativno rješenje za zahtijevne građevinske projekte. Sealoflex, Elastoflex i Parathane su poslijednji u našoj tehnologiji tečnih proizvoda za hladno nanošenja. Elastoflex je bez mirisa i idealan za stambene objekte za koje su proizvodi na bazi razrijeđivača neprikladni. Parabit je sistem za toplo nanošenje, napravljen za obrnute, zelene i “plaza deck” krovne sisteme.

Održiv i energetski efikasan

Ponosni smo na naše veliko zalaganje za očuvanje prirode i promovisanje reciklaže proizvoda u svakoj fazi, smanjujući upotrebu sirovina i energije. Mnogi od naših proizvoda su prepoznati od strane industrijskih organa i ispunjavaju ili prevazilaze ekološke standarde.

 

Noxite® je bitumenska hidroizolaciona membrana koja prečišćava vazduh od štetnog azot-oksida (NOx) koji ispuštaju cestovni saobraćaj, proizvodna postrojenja i elektrane. Granule TiO2 (titanijum dioksid) su sastavni dio membrane i imaju zadatak da pretvaraju NOx zagađujuće materije u bezopasne nitrate, i to u manjoj koncentraciji nego u flaširanoj vodi.

 

Hidroizolacioni sistemi membrana doprinose izgradnji hladnijih, energetski efikasnijih krovova sa izrazito reflektirajućom glatkom bijelom površinom. Oni su dizajnirani da odgovore na zahtjeve energetski efikasnih hladnih krovova u novogradnji ili sanaciji krovova.

Naša Rooflight rješenja mogu da transformišu unutrašnjost prirodnim svjetlom te tako naglase osjećanje blagostanja i produktivnosti. Rooflight pojačava i ravnomjerno raspodijeljuje prirodno dnevno svjetlo obezbijeđujući i do tri puta veću dnevnu svjetlost u odnosu na površinu iste veličine prekrivene vertikalnim prozorima.

Nudimo najnovije inovacije

Razvoj našeg samoljepljivog bitumen, koji se termički aktivira, bio je značajan korak u razvoj tehnologije bitumenske membrane. Sada je na sve zapaljive i osjetljive površine i detalje moguće vršiti “hladno” nanošenje bez rizika od požara.

 

Ove inovativne membrane su proizvedene od modifikovanog elastomernog bitumena sa gornje strane, a kombinuju se sa samoljepljivim smjesama, visoke moći prijanjanja i niske toplotne aktivacije sa donje strane.

 

Ove membrane su posebno dizajnirane da pruže sigurno, brzo i višenamjensko postavljanje.

Zahvaljujući tehnologiji žlijeba i trake kod naših bitumenskih krovnih membrane izvođači radova koriste 25% manje gasa, a pritom značajno brže završe postavljanje u odnosu na zagrijavanje tradicionalnih membrana. Trake omogućavaju disperziju pare kroz membranu.

 

Također smo razvili paletu proizvoda sa protivpožarnim slojem za bitumenske membrane koje spriječavaju širenje plamena i prodiranje u dublje slojeve. Ovi proizvodi su odobreni od strane glavnih osiguravajućih kompanija.